Top 10 cele mai vechi logo-uri inregistrate ca marci

Website-ul www.247wallst.com a publicat un articol ce prezinta un top 10 a celor mai vechi logo-uri inregistrate ca marci si inca folosite in America http://247wallst.com/special-report/2013/06/18/the-oldest-company-logos-in-america/.

Unele dintre acestea sunt cunoscute si utilizate si in Romania:

Compania Goodyear Tire & Rubber Co. a fost fondata in anul 1898 de catre Charles Goodyear, cel care a descoperit vulcanizarea. In anul 1900 compania a adoptat logo-ul format dintr-un picior inaripat, inspirat din imaginea zeului roman Mercur, pentru a-si marca cauciucurile. Logo-ul a fost schimbat foarte putin pana in prezent:

goodyear-logo_old-new

Monograma GE apartinand General Electric Co. a fost inregistrata ca marca in SUA in anul 1900. Utilizarea acesteia a inceput insa in anul 1982. In prezent marca identifica o arie vasta de produse si servicii de la becuri la motoare pentru avioane. Dupa cum se poate observa logo-ul este aproape neschimbat:

ge-logo_old-new

Compania Johnson & Johnson a fost fondata in anul 1886 de catre Robert Wood Johnson si cei doi frati ai acestuia cu scopul de a produce bandaje chirurgiclae. Logo-ul a fost creat dupa semnatura fondatorului companiei. In prezent acesta este asociat cu una dintre cele mai mari companii din domeniul ingrijirii sanatatii:

jnj-logo_old-new

Coca-Cola este fara doar si poate una dintre cele mai recunoscute marci din lume. Bautura a fost pusa in vanzare incepand cu anul 1886 si logo-ul a fost adoptat inca de la inceputuri si este folosit cu mici modificari si in prezent:

coke-logo_old-new

Numarul 1 in topul 247wallst.com este logo-ul companiei Deere & Company’s inregistrat in anul 1876, dar folosit cu 3 ani inainte de inregistrare.  Logo-ul a suferit modificari si stilizari de-a lungul timpului, a reusit insa sa pastreze aceleasi elemente pentru a identifica utiliajele agricole produse de aceasta companie:

johndeer-logo_old-new

Noutati si Evenimente

Enpora - Servicii de proprietate intelectuala

Ce este proprietatea industriala

Mai multe informatii despre ce este proprietatea industriala le puteti gasi in Brosura noastra …

Vezi mai mult >
Scurt ghid despre Marci

Am pregatit un scurt ghid despre marci menit sa explice tuturor ce este o marca si importanta inregistrarii ei pentru afaceri …

Vezi mai mult >
Marca europeana

Ghidul despre Marca europeana va ofera informatii despre marca ce ofera protectie la nivelul Uniunii Europene

Vezi mai mult >
Scurt ghid despre Desene

Pentru informatii despre ce sunt Desenele Industriale si de ce sa le inregistram va invitam sa cititi ghidul nostru!

Vezi mai mult >