INREGISTRARE DESENE INDUSTRIALE

DREPT EXCLUSIV DE EXPLOATARE A DESENELOR SI MODELELOR INDUSTRIALE

 

desene-industriale-servicii

Crearea unui Desen sau Model industrial presupune timp, bani si originalite. Merita sa va protejati munca si investitia dvs. si asta poate face diferenta intre dvs. si concurenta.

Dreptul asupra unui Desen sau Model Industrial se obtine prin inregistrarea la autoritatea competenta reprezentata in Romania de OSIM – Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Detinerea unui certificat de protectie a unui Desen sau Model industrial ofera titularului sau un drept exclusiv de exploatare a acestuia pentru produsele protejate pe intreg teritoriul Romaniei pentru o perioada de 10 ani.

Detinerea unui certificat de protectie este un avantaj prin care dvs. veti castiga teren in fata altora intr-o industrie in care competitia este acerba si actele de concurenta neloiala foarte frecvente.

Un Desen (doua dimensiuni) sau Model (trei dimensiuni) Industrial este reprezentat de aspectul exterior al unui produs sau al unei parti a acestuia astfel cum rezulta din combinatia principalelor sale caracteristici: linii, contururi, culori, forma, textura, material, ornamentatie.

Un Desen sau Model poate obtine protectie cu conditia sa fie nou si sa aiba caracter individual.

Rolul nostru este de a facilita obtinerea inregistrarii unui Desen sau Model industrial prin oferirea de servicii de specialitate in vederea:

 • EFECTUARII DE CERCETARI PRIVIND DISPONIBILITATEA LA INREGISTRARE
 • DEPUNEREA SPRE INREGISTRARE LA OSIM A CERERII DE DESEN/MODEL
 • MONITORIZAREA CERERII DE DESEN/MODEL DE LA DEPUNERE PANA LA OBTINEREA CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE
 • APARAREA CERERII DE DESEN/MODEL IN SITUATIA INTERVENTIEI UNOR REFUZURI EMISE DE OSIM SAU IN FATA OPOZITIILOR DEPUSE DE TERTI
 • OBTINEREA CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE AL DESENULUI/MODELULUI
 • IN SITUATIA IN CARE DETINETI DEJA UN CERTIFICAT DE DESEN SAU MODEL INDUSTRIAL PUTETI APELA LA SERVICIILE NOASTRE IN VEDEREA PROTEJARII DREPTURILOR EXCLUSIVE OBTINUTE PRIN INREGISTRARE PRIN DEPUNEREA DE OPOZITII, EMITEREA DE NOTIFICARI, INTENTAREA UNOR ACTIUNI IN CONTRAFACERE
 • VA PUTEM ASISTA DE ASEMENEA LA ADMINISTRAREA PORTOFOLIULUI DE DESENE INDUSTRIALE INREGISTRATE PRIN DEPUNEREA DE REINNOIRI SI ACTUALIZAREA TITLURILOR DE PROTECTIE: CESIUNI, LICENTE, SCHIMBARI DE NUME SAU ADRESA

PROTECTIE INTERNATIONALA

DE CE COMPETITORII VAND MAI MULT?

Desenele si Modelele Industriale ofera o protectie teritoriala, limitata in general la teritoriul unui stat.

Piata, in ciuda recesiunii, nu a fost niciodata atat de competitiva. Cresterea industriilor de productie eficiente in Asia a redefinit ideea de productie. Procesele lor simplificate, disciplinate si bine definite au scazut costurile de productie si concureaza la preturi imposibile.

Azi multe companii externalizeaza diviziile lor de productie pentru a beneficia de eficienta industriilor asiatice. Producatorii de bunuri evolueaza in Marketing si Vanzari. Daca doi concurenti externalizeaza fabricarea bunurilor la aproape aceleasi fabrici, cu aceleasi procese, masini si forta de munca si sub rezerva acelorasi conditii de ce vinde unul mai mult decat celalalt? Raspunsul poate fi datorita unui design mai atractiv al produselor.

Desenele si Modelele Industriale neprotejate in strainatate pot fi copiate. In functie de interesele dumneavoastra va oferim solutii si strategii in vederea inregistrarii Desenele si Modelele dumneavoastra in tarile sau regiunile din lume care prezinta interes pentru afacerea dumneavoastra.


DESENUL EUROPEAN

UN INSTRUMENT SIGUR, EFICIENT SI IEFTIN PENTRU COMPANIILE CE ISI DESFASOARA ACTIVITATEA LA NIVELUL MAI MULTOR STATE MEMBRE UE

Pentru companiile ce isi desfasoara activitatea la nivelul mai multor state membre ale Uniunii Europene Desenul European reprezinta un instrument sigur, eficient si ieftin comparativ cu protectia extinsa pe care o ofera.

Desenul European confera un drept exclusiv printr-o singura inregistrare la nivelul tuturor celor 28 de state ce alcatuiesc Uniunea Europeana.

Consilierii nostri sunt acreditati sa va reprezinte interesele in fata Oficiului European de Proprietate Intelectuala – Inregistrare Marci si Desene Europene (EUIPO)

AVANTAJELE INREGISTRARII UNUI DESEN LA NIVEL EUROPEAN:

 • Aplicarea unui sistem juridic unic pentru marci si desene, oferind o protectie uniforma si puternica in toata Uniunea Europeana.
 • Formalitati simplificate, prin existenta unor elemente necesare unice, precum o singura cerere, o singura limba a depozitului, un centru administrativ, dar si un singur dosar de administrat, existand si posibilitatea depunerii cererilor pe cale electronica.
 • Simplitatea procedurilor, cererile putand fi depuse atat la oficiile nationale de proprietate industriala, cat si direct la EUIPO.
 • Exploatarea drepturilor conferite la nivel european, Desenul European putand fi licentiat unei entitati diferite din fiecare stat membru.
 • Protectie legala extinsa, accesibila tuturor. Actiunile cu privire la un Desen sau Model pot fi intentate in fata Curtilor Europene, care sunt curti nationale desemnate de catre statele membre ale Uniunii Europene cu jurisdictie in ceea ce priveste marcile, desenele si modelele europene. Deciziile luate de aceste curti sunt aplicabile in toata Uniunea Europeana, nemaifiind nevoie de a deschide actiuni individuale in fiecare stat membru.

LITIGII

PROTECTIA, CONSERVAREA SI IMPUNEREA DREPTURILOR DVS.

Protectia, conservarea si impunerea drepturilor exclusive obtinute prin inregistrarea Desenelor si Modelelor Industriale este in sarcina titularului.
Suntem abilitati sa va reprezentam in vederea:

 • DEPUNERII DE ACTIUNI IN ANULARE
 • DEPUNEREA DE ACTIUNI IN CONTRAFACERE SI CONCURENTA NELOIALA
 • TRANSMITEREA DE NOTIFICARI SI SOMATII
 • INCHEIEREA DE TRANZACTII

 

AVANTAJELE

COLABORARII CU FIRMA NOASTRA

26 AniProprietate Industriala
Expertiza Incredere

CALITATE INALTA

Vezi mai mult
Pret Competitiv Servicii Complete

Servicii Personalizate - Promptitudine

Vezi mai mult
2000 + Clienti

MULTUMITI

Vezi mai mult