INREGISTRARE BREVETE

EXCLUDE ALTE PERSOANE DE LA PRODUCEREA, UTILIZAREA SAU EXPLOATAREA INVENTIEI TALE

 

brevete-industriale-servicii

Prin obtinerea unui brevet de inventie titularul acestuia va detine dreptul exclusiv de exploatare a inventiei respective pentru o perioada de 20 de ani.

Un brevet poate fi acordat pentru orice inventie avand ca obiect un produs sau un procedeu in toate domeniile tehnologice cu conditia ca inventia sa fie noua, sa implice o activitate inventiva si sa fie susceptibila de aplicare industriala.

AVANTAJELE INREGISTRARII BREVETELOR
 • Un brevet va da dreptul de a opri alte persoane de la fabricarea, vanzarea sau importul inventiilor dvs. fara permisiunea dumneavoastra.
 • Veti obtine exclusivitate asupra unor produse sau procedee, ceea ce va permite sa va diferentiati de concurenta.
 • Puteti exploata in mod performant inventiile dvs.
 • Alternativ, aveti posibilitatea de a licentia brevetul altora fapt ce poate constitui o sursa importanta de venituri pentru afacerea dvs. Unele intreprinderi obtin castiguri doar din colectarea de redevente de pe urma Brevetelor pe care le-au licentiat.

BREVETE NATIONALE

EXCLUSIVITATE IN EXPLOATAREA INVENTIEI PE INTREAGA DURATA A BREVETULUI IN ROMANIA

Prin obtinerea unui Brevet national de Inventie va asigurati exclusivitatea in exploatarea inventiei pe intreaga durata a brevetului pe teritoriul Romaniei. Prin urmare puteti interzice tertilor: fabricarea, folosirea, oferirea spre vanzare, vanzarea sau importul in vederea folosirii, oferirii spre vanzare ori vanzarii produsului daca obiectul brevetului este un produs, utilizarea procedeului daca obiectul brevetului este un procedeu, folosirea, oferirea spre vanzare, vanzarea sau importul in aceste scopuri a produsului obtinut direct prin procedeul brevetat.

Un brevet de inventie se obtine prin inregistrarea la autoritatea competenta reprezentata in Romania de OSIM – Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Specialistii nostri va ofera consiliere si asistenta in toate domeniile tehnice.
In vederea obtinerii unui brevet de inventie va oferim servicii de specialitate avand ca obiect:

 • EFECTUAREA DE CERCETARI DE DISPONIBILITATE ANTERIOR DEPUNERII
 • REDACTAREA DOCUMENTATIEI DE BREVET
 • DEPUNEREA LA OSIM A CERERII DE BREVET
 • MONITORIZAREA CERERII DE BREVET DE LA DEPUNERE PANA LA OBTINEREA BREVETULUI
 • APARAREA CERERII DE BREVET IN SITUATIA INTERVENTIEI UNOR REFUZURI EMISE DE OSIM SAU IN FATA OPOZITIILOR DEPUSE DE TERTI
 • OBTINEREA BREVETULUI DE INVENTIE

BREVETE EUROPENE

LUATI IN CONSIDERARE RISCURILE DE A NU VA BREVETA INVENTIILE LA NIVEL EUROPEAN

Suntem consilieri europeni de brevete acreditati de Oficiul European de Brevete (OEB) in vederea inregistrarii de Brevete Europene.

VA OFERIM SERVICII COMPLETE DE REDACTARE SI DEPUNERE A BREVETELOR EUROPENE PRECUM SI SERVICII DE VALIDARE IN STATELE MEMBRE ALE CONVENTIEI BREVETULUI EUROPEAN.

Brevetul European este o solutie eficienta sub aspectul formalitatilor si a costurilor implicate. Oficiului European de Brevete reprezinta o autoritate regionala ce asigura protectie intrun numar mare de teritorii printro singura cerere de brevet. Atentie Oficiul European de Brevete nu este o instituite a Uniunii Europene iar protectia obtinuta prin inregistrarea unui brevet european se extinde asupra unui numar mai mare de teritorii decat cele ce fac parte din UE (36 in prezent).

In functie de interesele dumneavoastra va putem oferi solutii, strategii si recomandari in vederea brevetarii inventiei dumneavoastra la Oficiul European de Brevete.

PROTECTIE INTERNATIONALA

BREVETELE OFERA O PROTECTIE TERITORIALA, LIMITATA LA TERITORIUL UNUI STAT
VA OFERIM ASISTENTA SI REPREZENTARE IN VEDEREA OBTINERII UNUI BREVET DE INVENTIE IN ORICE TARA DIN LUME

Inventia dumneavoastra aduce o inovatie ce va fi unica la nivel mondial. Pentru a avea insa drept exclusiv de exploatare a acesteia trebuie sa obtineti brevete de inventie in fiecare teritoriu in parte.

In functie de interesele dumneavoastra, va oferim solutii, strategii si recomandari in vederea brevetarii inventiei dumneavoastra in tarile sau regiunile din lume care prezinta interes pentru afacerea dumneavoastra.

LITIGII

PUTETI INTERZICE TERTILOR UTILIZAREA INVENTIEI DVS.

Protectia, conservarea si impunerea drepturilor exclusive obtinute prin brevetul de inventie apartine in intregime titularului.

Suntem abilitati sa va reprezentam in vederea:

 • DEPUNERII DE ACTIUNI IN REVOCARE
 • DEPUNEREA DE ACTIUNI IN CONTRAFACERE SI CONCURENTA NELOIALA
 • TRANSMITEREA DE NOTIFICARI SI SOMATII
 • INCHEIEREA DE TRANZACTII

MODELE DE UTILITATE

VA ASIGURATI EXCLUSIVITATEA IN EXPLOATAREA “MICULUI BREVET”

Modelul de utilitate protejeaza orice inventie tehnica cu conditia sa fie noua, sa depaseasca nivelul simplei indemnari profesionale si sa fie susceptibila de aplicare industriala. Supranumit si „micul brevet”, modelul de utilitate este un titlu de protectie acordat de catre OSIM incepand cu anul 2007.

Va oferim servicii de specialitate in vederea:

 • EFECTUARII DE CERCETARI DE DISPONIBILITATE ANTERIOR DEPUNERII
 • REDACTAREA DOCUMENTATIEI DE MODEL DE UTILITATE
 • DEPUNEREA LA OSIM A CERERII DE MODEL DE UTILITATE
 • MONITORIZAREA CERERII DE MODEL DE UTILITATE DE LA DEPUNERE PANA LA OBTINEREA CERTIFICATULUI
 • OBTINEREA CERTIFICATULUI DE MODEL DE UTILITATE

 

AVANTAJELE

COLABORARII CU FIRMA NOASTRA

26 AniProprietate Industriala
Expertiza Incredere

CALITATE INALTA

Vezi mai mult
Pret Competitiv Servicii Complete

Servicii Personalizate - Promptitudine

Vezi mai mult
2000 + Clienti

MULTUMITI

Vezi mai mult